BONNE FINKEN – GAUNTLET

In 2014 kreeg zangeres en songschrijfster Bonne Finken uit Des Moines, Iowa een award als ‘beste muzikant’ uit haar thuisstad. Zij is voornamelijk actief in het pop-, rock- en elektronica-genre en illustreerde dat voor het eerst op haar debuutalbum “Soul On Display”, waarna de ep “Expectation Fall” in 2011 volgde en in 2012 een live opgenomen plaat verscheen onder de titel “Live From The Loft”. In 2014 kwam haar tweede volwaardige studioalbum “Fairytales / LoveAffairs” op de markt.

Het had nochtans allemaal heel anders kunnen verlopen voor deze artieste want op amper 24-jarige leeftijd kreeg ze als jonge moeder kanker en werd ze uitgedaagd om het grootste gevecht in haar leven aan te gaan. Ze overwon en vond er de kracht in om ongestoord en keihard aan haar muzikale passie te gaan werken. Ze schreef eigen nummers en nam ze als bewust onafhankelijk artiest in eigen beheer op, daarbij vastbesloten om een lange termijnspeler op de muziekmarkt te worden.

Haar meest recente release is het negen songs tellende, derde studioalbum “Gauntlet” dat door Matt Sepanic werd geproduceerd. De nieuwe nummers drijven ook nu weer vooral op met elektronica geproduceerde muziek, aangevuld met allerlei samples en werk van ingehuurde sessiemuzikanten. Zo ontstaat een specifieke sound die thuishoort in de categorieën pop en rock.

Op de bijgaande audiovideo kunt u kennismaken met het werk van Bonne Finken via het nummer “Down Down”, de openingstrack van “Gauntlet”. Dat het er bijwijlen stevig aan toe gaat blijkt uit songs als “Someday”, “My Bullet” en “Silver Skin”. Bij de meer popgeoriënteerde nummers rekenen wij “You Never Knew”, “On Our Way”, “Warning Signs” en slotnummer “Hate You Now”, een heuse ballad waarin Bonne Finken haar vocale capaciteiten tenvolle etaleert.

De in de vakpers opduikende vergelijkingen met o.a. Annie Lennox, de band ‘Evanescence’ en ‘Florence And The Machine’ gaan volgens ons niet helemaal op, maar qua positionering van haar werk en stijl kunnen we daar wel mee leven. De albumtitel “Gauntlet” refereert trouwens naar de Middeleeuwse term ‘de handschoen werpen’ waarbij een ridder een opponent uitdaagt tot een duel. We durven te veronderstellen dat Bonne Finken met deze nieuwe plaat ook een uitdaging wil uitsturen naar de buitenwereld om het luisteren naar haar muziek af te dwingen. Voor de beluistering van dit poweralbum mag de stereo trouwens altijd wat luider staan.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video